Meer deelnemers voor spitsmijden Regio Arnhem-Nijmegen  

spitsmijdenappAl dan niet met de SLIM-app ingeschakeld, weten dagelijks zo’n 3000 automobilisten het spitsuur te vermijden in de regio Arnhem Nijmegen.

Dat is wel minder dan direct na de start van de actie, toen er ruim 4000 spitsmijdingen werden geregistreerd. Wel zijn er meer geregistreerde deelnemers. In totaal nemen nu 20.000 automobilisten deel aan het project.

De SLIM App is inmiddels de meest gebruikte spitsmijden-app van Nederland, met ruim 13.450 geregistreerde ritten per week. Maar ook zonder app kunnen automobilisten meedoen. Dan worden de ritten bijgehouden met kentekenherkenning.

Een ‘najaarsoffensief’ bracht onlangs 4000 nieuwe deelnemers binnen.

Het gebied van SLIM uit de spits bestrijkt de wegen op en binnen de Regioring. Deelnemers aan SLIM uit de spits kunnen punten sparen door tijdens de spits niet op de wegen op of binnen de regioring te rijden. Die spitstijden zijn op werkdagen van 7.00 tot 9.00 uur en van 15.30 tot 18.30 uur. Extra punten vallen te verdienen door autoknelpunten als op de Pleyroute, de A12 en de bruggen in Arnhem en Nijmegen te mijden. En wie (tot eind oktober) minimaal 1x per week tijdens de spits via het RijnWaalpad op de fiets ging, kreeg ook bonuspunten.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.