Spitsmijden voor studenten

spitsmijden_studentenDagelijks komen veel studenten met de auto naar Maastricht. Wie dat buiten de spits doet, of de fiets pakt,  wordt beloond.

Het gaat om een spaarprogramma waarmee Maastricht Bereikbaar studenten uit de omgeving wil overhalen om anders naar hartje stad of Randwyck te reizen. Wie met het ov reist buiten de spits (vóór 7:30 of ná 9:00 uur) óf tijdens de spits de fiets of e-bike neemt, wordt voor elke rit beloond met maximaal € 4. Dat is de gemiddelde opbrengst per spitsmijding. Het totaal te verdienen bedrag is voor elke deelnemer gelijk, maar een deel van de groep ontvangt een variabele beloning.

Studenten die op dit moment minimaal 2 dagen per week met het ov reizen kunnen deelnemen aan de studentenpilot door buiten de spits te reizen, of met een fiets of e-fiets. Deelnemers die een half jaar lang drie keer per week met de fiets of e-bike reizen, kunnen de fiets of de e-bike voor een aantrekkelijk bedrag overnemen.

Na juni 2015 wordt de pilot geëvalueerd. Op basis van die evaluatie bekijkt Maastricht Bereikbaar samen met de onderwijsinstellingen of er structurele maatregelen kunnen komen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.