Spitsmijden Galecopperbrug helpt hinder voorkomen

GalecopperbrugRijkswaterstaat verwachtte topdrukte op de Galecopperbrug tijdens de werkzaamheden in het najaar. Het was juist erg rustig, volgens Rijkswaterstaat mede dankzij het onverwacht succes van Spitsmijden Galecopperbrug. Deelnemers meden samen in totaal tussen de 4200 en 4600 spitsen per dag.

De Galecopperbrug is de op een na drukste brug van Nederland, de drukste is de Van Brienenoordbrug. Door de werkzaamheden aan het wegdek dit najaar, zou op de Galecopperbrug een kwart minder verkeer kunnen rijden.

Bij andere projecten worden soms OV-passen uitgereikt, maar voor de meeste verkeerstromen op de Galecopperbrug is eigenlijk geen goed alternatief met het openbaar vervoer beschikbaar, aldus Rijkswaterstaat. Daarom werd een forse beloning uitgekeerd aan degenen die de brug mijdden, tot €8,- per dag. Dat zorgde ervoor dat ruim 10.000 automobilisten zich aanmeldden voor Spitsmijden Galecopperbrug, veel meer dan verwacht. Samen vermeden zij gemiddeld tussen de 4200 en 4600 spitsen per werkdag op de brug.

In het voorjaar van 2015 gaan de werkzaamheden verder aan de andere kant van de brug, richting Den Haag. Ook dan verwachten we ernstige verkeershinder en wordt Spitsmijden Galecopperbrug waarschijnlijk opnieuw ingezet.

Naast Spitsmijden zijn overigens ook andere maatregelen ingezet, zoals bijvoorbeeld het beter afstellen van verkeerslichten op omleidingsroutes en het sneller wegslepen van voertuigen met pech of na een ongeval.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.