Parkeerplaats ziekenhuis in gebruik als P+R-voorziening

bronovoIn den Haag is bij het Bronovo Ziekenhuis een nieuwe P+R-voorziening in gebruik genomen. Bezoekers van Den Haag kunnen via een speciale app een parkeerplaats reserveren op het parkeerterrein van het ziekenhuis, waarna zij kunnen overstappen op het openbaar vervoer, een taxi en in de toekomst een fiets. Richting Scheveningen of richting centrum. Het levert het ziekenhuis extra inkomsten op.

Jaarlijks reizen meer dan anderhalf miljoen bezoekers naar Den Haag voor grote evenementen. 27 Procent daarvan komt met de auto: 160.000 auto’s op een beperkt aantal dagen van het jaar.

Sinds 2009 is in Den Haag rond het Vuurwerkfestival geëxperimenteerd met Uit-je-auto. Tijdens de proef is gebruik gemaakt van parkeerplaatsen bij het ministerie van IenM, Madurodam en WorldForum. Uit enquêtes is gebleken dat meer dan 80 procent van de bezoekers zich vooraf online oriënteert op de reis.

Ruim 40 procent van de bezoekers is bereid van tevoren een parkeerplaats te reserveren. Van de bezoekers die vervolgens de Uit-je-auto website bezochten, heeft driekwart de app gedownload.

Hiervan heeft de helft tijdens de reis de actuele verkeersinformatie geraadpleegd. 70 Procent gaf aan deze dienst ‘zeker’ weer te willen gebruiken, 26 procent ‘misschien’. Eén keer was er zoveel belangstelling, dat er voor de parkeerplaats bij het ministerie een nieuwe file ontstond.

Uit-je-Auto is een initiatief van Tripticket.nl, een online boekingsapplicatie voor vervoer en parkeerplaatsen bij evenementen.

Op de website is het beschikbare parkeeraanbod per dag en per plek te zien. De app biedt navigatie naar de plek van bestemming. De app biedt ook actuele verkeersinformatie over alternatieve routes naar de bestemming. Hiervoor wordt samengewerkt met de gemeente Den Haag. Bezoekers kunnen online een HTM dagkaart boeken, en vooraf met korting een taxi reserveren.

Onderwerpen: ,

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.