ANWB stapt in autodelen

autodelenDe ANWB lanceert een service voor iedereen die een auto wil lenen of uitlenen in de eigen woonbuurt. ANWB Auto Delen begint als pilot in vijf geselecteerde wijken in Den Haag, Delft, Rijswijk en Breda. Bij succes wordt de dienst landelijk uitgerold.

De bond signaleert dat het delen van auto’s gestaag groeit. Eigenaren en gebruikers willen het gebruik van de auto betaalbaar houden. ANWB speelt in op die trend in de samenleving en brengt kennis en ervaring mee op het gebied van mobiliteit. Ook het sociale aspect en de duurzaamheid spelen een rol.

De ANWB denkt wel dat er nog wat barrières zijn weg te nemen. Er is onduidelijkheid over de eventuele nadelige gevolgen bij schade, bij pechhulp en wat te doen als iets misgaat met de betaling. Ook willen eigenaren graag meer weten  over de gebruiker van het voertuig. De ANWB heeft deze obstakels weggenomen, maar wil wel graag weten welke andere bezwaren eigenaren nog meer hebben.

De ANWB brengt niet alleen vraag en aanbod samen, maar neemt ook de ANWB Autoverzekering en pechhulp op in Auto Delen. Daarbij zorgt ANWB voor de betaling van het afgesproken leenbedrag en de afhandeling van eventuele schades, boetes en andere onvoorziene omstandigheden.

Via de website (www.anwb.nl/autodelen) kunnen geïnteresseerden en aanbieders elkaar vinden door een aantal zoekcriteria in te geven. De gewenste huurperiode en de huurtermijn bijvoorbeeld, maar ook zaken als aantal zitplaatsen, brandstofsoort, de aanwezigheid van een kinderzitje en meer. De uitlener kan vervolgens zelf bepalen of hij de aanvraag accepteert of niet.

ANWB Auto Delen start in vijf wijken: de Regentessebuurt en Bloemenbuurt in Den Haag, Leeuwendaal in Rijswijk, Hof van Delft in Delft en Breda Centrum.

De ANWB werkt samen met deelauto-partner MyWheels. MyWheels biedt een open platform voor autodelen. Naast ANWB wordt het gebruikt door Markeur (Multirent & Multilease), Autopia (autodelen in België), MisterGreen (elektrische auto’s) en de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik.

MyWheels is een van de grootste autodeelorganisaties in Nederland. Het is naar eigen zeggen de enige aanbieder die een altijd beschikbaar eigen wagenpark combineert met privé-auto’s van particulieren in de buurt. Via computer of smartphone reserveer je eenvoudig een auto. Het platform maakt het ook mogelijk om auto’s te openen met je smartphone of OV-chipkaart. Daardoor is het uitwisselen van sleutels niet meer nodig.

Onderwerpen:

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.