Een 'gewone' buurtauto

Buurauto: een elektrische auto delen met je buren

buurautoNu de groei bij de gewone deelauto er een beetje uit is, start men in Amersfoort en Breda met een variant op het concept: de buurauto. Belangrijkste verschil met de gewone deelauto is dat je een elektrische auto deelt met een vaste groep gebruikers.

In veel buurten in Nederland is er sprake van parkeeroverlast, doordat huishoudens steeds vaker over twee auto’s beschikken. Daarnaast legt een auto een flink beslag op het huishoudbudget. Buurauto biedt
voor beide een slimme oplossing, aldus de initiatiefnemers Johan Janse en Alex van der Woerd die beiden een verkeerskundige achtergrond hebben.

Met een groepje vaste buren krijg je via Buurauto een elektrische auto voor de deur, op een gereserveerde parkeerplaats met laadpaal. Je weet met wie je de auto deelt en samen bepaal je de spelregels.

Buurauto regelt daarbij de auto en de laadpaal en neemt verder alle zorg uit handen. Met drie tot vijf huishoudens sluit je een contract af met Buurauto. Per maand betaalt de gebruiker een vast abonnementstarief (de leaseprijs gedeeld door het aantal deelnemende huishoudens) aan Buurauto. Verder maak je met de andere huishoudens een afspraak over de verrekening. Alleen per kilometer, of ook een vast bedrag of een deel per gereserveerd uur. Via een Buurauto-app reserveer je de auto voor gebruik.

Buurauto start in Amersfoort en Breda haar activiteiten. Daarna zullen andere plaatsen in het land volgen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.