Utrechtse ambtenaren gaan wandelend vergaderen

Foto: @123RF.com

wandelenEr bestaat de kans dat je binnenkort in Utrecht een groepjes ambtenaren op straat tegenkomt die druk in gesprek zijn. Ze zijn niet met lunchpauze, maar aan het vergaderen.

De gemeente Utrecht is de eerste stad van Nederland met een actieplan voetganger. En in dat kader betaalde de gemeente mee aan de ontwikkeling van een speciale wandelvergaderapp.

Het idee achter de app is dat kleine overleggen ook goed wandelend kunnen plaatsvinden en door actief bezig zijn zelfs productiever en effectiever zijn.

De Utrechtse gemeentelijke organisatie zal als proeftuin fungeren. De aftrap is al gegeven. Medewerkers ontvingen als aanzet een vouwkaart met uitleg over wandelend vergaderen en een van de mooiste routes uit het stadskantoor.

Het idee komt van een organisatie aangeduid als Weeting (Walking Meeting). Die heeft al een aantal routes in het land uitgezet die zich lenen voor wandelend vergaderen.

Weetings worden omschreven als vaste routes, met markante punten onderweg. Deze punten helpen bij de oriëntatie en kunnen worden gebruikt om het overleg te structureren. Weeting biedt routes voor overleggen van 15- 90 minuten. De organisatie geeft op de website ook tips hoe het wandelend vergaderen in goede banen te leiden. Houd in steden een maximum aantal deelnemers aan van drie. Op rustige en ruim opgezette locaties, zoals een campus of een park kan wandelend overleggen ook met vier of zelfs vijf mensen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.