Kilometervreters sparen voor kortingen

kilometervreterIn het Havengebied rond Amsterdam en Zaanstad is de campagne Kilometervreters gelanceerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de al langer bestaande Ring-Ring app waarmee fietsers punten kunnen sparen. Bijzonder is vooral de financiering van het project.

Met de kilometervreter/Ring-Ring app kunnen fietsers hun fietskilometers omzetten in kortingen bij winkels en bedrijven én op de aanschaf van een nieuwe fiets.
De campagne wordt mede gedragen door werkgevers in het gebied. Ook de gemeenten Amsterdam en Zaanstad, Reed-Elsevier, Mercure Hotel, Bret en de Belastingdienst, steunen het fietsstimuleringsproject. Doel is om eind 2017 1.600 forenzen structureel de woon-werkrit fietsend te laten doen om zo de drukke spitsen aan de noordwestzijde van Amsterdam te ontlasten.

Het fietsproject is een initiatief van de FietsCoalitie, een team van de fietsminnende partijen, Havenbedrijf Amsterdam, TNO, Amsterdam Smart City, Count & Create, BRIGHT UP en Ring-Ring.

Het Havenbedrijf Amsterdam en TNO steken zelf geld in het project, in aanvulling op de Beter-Benuttensubsidie. Andere partners investeren door hun tijdsinzet in het aanloopjaar voor eigen rekening te nemen en door een korting te geven op hun tarieven tijdens de projectperiode. Maar de begroting werd sluitend gemaakt door investeringen van individuele werknemers in fietsen, e-bikes en e-scooters op te nemen als investering door private partijen in de projectaanpak.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.