Neem een OV-dag

Regelmatig in de file? Neem een OV-dag. Onder dat motto start Goedopweg een actie om automobilisten kennis te laten maken met het OV.

Goedopweg is een samenwerkingsverband van de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, IenM en de werkgevers in de regio.

De actie richt zich op automobilisten die in de spits op de drukste routes in de provincie Utrecht vastlopen. Wie zich aanmeldt via de speciale website en de bijbehorende app downloadt, kan zijn OV-ritten registreren en voor punten sparen. Die zijn te verzilveren in de vorm van cadeaus, kortingen bij winkels en een loterij.

Als opstapje stap krijgt de deelnemer €20,- aan reiskosten vergoed. Dat zijn ongeveer de kosten voor 2 OV-dagen van een gemiddelde reiziger. Dat bedrag ontvangt de reiziger na in totaal 8 OV-ritten.

Overigens moet een deelnemer wel voldoen aan enkele voorwaarden. Zo moet hij in de periode vòòr deelname gemiddeld minimaal 50% van zijn ritten in de spits met de auto hebben afgelegd. En niet meer dan 1 keer per week met het ov zijn gereisd.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.