Dashboard Brussels Airport FOTO More Lion

Drukte op de weg en het spoor rond Brussels Airport inzichtelijk gemaakt

Dashboard Brussels Airport FOTO More Lion

Wie een goed beeld wil hebben van de verkeerssituatie rond Brussels Airport, kan terecht op de website van Manyways. IT-bedrijf Waylay en verkeersadviesbureau More Lion hebben daar een nieuw mobiliteitsdashboard toegevoegd. Hierop is de drukte op de weg en het spoor rond de luchthaven te zien. Op Manyways.be zijn al verkeersstatistieken van Antwerpen en Brussel zelf te bekijken.

Een willekeurige dag: 4,7 procent van de auto’s op de Brusselse Ringweg hebben Brussels Airport als bestemming. Op dit moment heeft 18,5 procent van de NMBS-SNCB-treinen richting het vliegveld vertraging, tegenover 20 procent van de De Lijn-bussen. Er vertrekken nu meer auto’s van de luchthaven dan er aankomen, respectievelijk 360 en 180.

Staven met feiten

Gegevens als deze zijn sinds kort te bekijken op Manyways.be. De site is een initiatief van Waylay, gespecialiseerd is in data-analyse, en More Lion, het bedrijf van adviseur Pieter Morlion. Tot de doelgroep behoren onder meer werknemers van de luchthaven, de stad en andere steden en bedrijven, maar ook inwoners en bezoekers.

Het dashboard moet het voor hen makkelijker maken om inzichten te vergaren in de mobiliteit naar en rond Brussels Airport, en moet discussies hierover met feiten staven. “We zien absoluut de waarde van verzamelen van data en het zo beeldend mogelijk maken ervan”, stellen de ontwikkelaars in een verklaring. “Mobiliteitsdata en statistieken maken het mogelijk dat reizigers hun route kunnen plannen. En bovenal: het maakt ontwikkelen, monitoren en evalueren van beleid mogelijk.”

Sinds begin dit jaar staan de andere twee dashboards op de site online: die van Antwerpen en Brussel zelf.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.