Omleiding A15

Oprit A15 bij Rozenburg definitief dicht

Persbericht RWS

De oprit naar de A15 bij Rozenburg richting Europoort gaat op maandagavond 2 september definitief dicht. Deze afsluiting is nodig om ruimte te maken voor het nieuwe knooppunt Rozenburg, dat de verbinding wordt tussen de A15 en de Blankenburgverbinding.

De Blankenburgverbinding is een tunnel die de A20 en de A15 ten westen van Rotterdam met elkaar gaat verbinden. Deze nieuwe snelweg gaat de A24 heten. Het geheel moet in 2024 gerealiseerd zijn, met als doel dat “de drukte op de A15 en de Beneluxcorridor afneemt en de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven naar de Randstad verbetert. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 verbreed”, zo staat de te lezen op de site van het project.

Nieuwe verkeerssituatie

Na de afsluiting van de oprit bij Rozenburg kan het verkeer de A15 via een tijdelijke omleidingsroute bereiken. Vanaf april 2020 kan de A15 direct via de Calandburg worden bereikt, waarbij de reistijd wel kan toenemen indien de brug geopend is. Als de nieuwe snelweg eenmaal in gebruik is genomen, in 2024, dan kan het verkeer vanaf de Trentweg de A24 op richting Vlaardingen.

Op die weg wordt in de eerste helft  van september ook een nieuwe verkeerssituatie gerealiseerd, met nieuwe belijning en verlichting. Ook wordt er een verkorte oprit gerealiseerd naar de A15 waar huldiensten gedurende de werkzaamheden gebruik van kunnen maken. Terwij deze aanpassingen worden gerealiseerd, zijn de fietspaden op de Trentweg afgesloten.

Rijbanen naar middenberm

Tussen 2 september en 23 november 2019 verlegt bouwconsortium BAAK ter hoogte van het toekomstige knooppunt Rozenburg de rijbanen van de A15 naar de middenberm. Hiermee wordt plaats gemaakt voor de bouw van de fly-overs van het nieuwe knooppunt Rozenburg. De snelweg is hierdoor deels en op bepaalde momenten in één van beide richtingen afgesloten. Op dinsdag 27 augustus wordt er in de bibliotheek van Rozenburg een informatieavond over de Blankenburgverbinding verzorgd waar ook de afsluiting van de oprit aan bod zal komen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.