Deelfietsenbedrijf Blue-bike

Slim naar Antwerpen breidt uit met extra functionaliteiten

Bron: https://delijn.prezly.com/media#

De website en app van Slim naar Antwerpen zijn uitgebreid met extra functionaliteiten. Gebruikers kunnen nu een persoonlijk profiel met hun voorkeuren aanmaken. Hiermee houdt het gegeven reisadvies vervolgens telkens rekening. Verder kunnen ze voor elke locatie opzoeken welke vervoersmogelijkheden er in de buurt zijn, dankzij een vernieuwde mobiliteitskaart.

Een opgezochte route doorsturen van de website naar de app – om te volgen onderweg – gaat vanaf nu ook met één druk op de knop. Verder geeft Slim naar Antwerpen voortaan op een handigere manier info over wegwerkzaamheden op de route.

Eind 2017 lanceerde de stad Antwerpen samen met verschillende partners de website Slim naar Antwerpen, toen nog enkel met een multimodale routeplanner. Vorig jaar werd de routeplanner ook beschikbaar in app-vorm. Met de site en app wil de stad, samen met haar partners, inzetten op de bereikbaarheid van de regio.

Verfijnen

Slim naar Antwerpen helpt bewoners, bezoekers en pendelaars om het juiste vervoersmiddel te vinden, rekening houdend met wegwerkzaamheden en het gewenste vertrek- of aankomstuur. De Slim naar Antwerpen-routeplanner combineert routes te voet, met de eigen fiets, deelfiets, tram, bus, trein, waterbus en auto. Routes met de auto worden geleid naar P+R’s en publieke parkings in de stad. Zo wordt autoverkeer zo veel mogelijk geweerd uit de stad.

“De technologie maakt het ons mogelijk om ons mobiliteitsbeleid constant bij te sturen en te verfijnen”, zegt de Antwerpse Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis in een toelichting. “We hebben de routeplanner van Slim naar Antwerpen nu uitgebreid met heel wat extra vervoersmogelijkheden en functionaliteiten zodat gebruikers nog meer opties hebben om de beste route op maat te kiezen.”

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.