Werken op fietsafstand

Voor iedereen een kantoor op fietsafstand. Dat is de ambitie van Double U Smartwork. Het moet een landelijke netwerk van decentrale werkplekken worden, van de grond getild door Cisco, ABN AMRO, RaboBank en de gemeente Amsterdam.

Een zogenaamd smartwork center is een kantoor met werkplekken voor professionele werkers in een zakelijke, centraal gelegen en goed bereikbare omgeving. Om autobewegingen te minimaliseren ligt een smartwork center zoveel mogelijk in de nabijheid van uitvalswegen en/of verkeersaderen, stations en woonwijken. Uitgangspunt is dat willekeurige gebruikers, ongeacht waar ze wonen of verblijven, binnen fietsafstand toegang hebben tot een goede werkplek. Inmiddels zijn er 50 van en dat moeten er 100 worden.
De bedoeling is dat een aantal centra uitgerust worden met kinderopvang, cateringvoorzieningen en videoconferentie-faciliteiten.
Tot nu slaan dergelijke decentrale werkplekken overigens niet echt aan. Maar dat heeft volgens Double U Smartwork wellicht te maken met het feit dat bestaande voorzieningen vrij gefragmenteerd en te lokaal gericht zijn, waardoor het voor landelijke werkgevers minder interessant is om de mogelijkheid aan hun medewerkers te bieden.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.