Corridor Amsterdam Hoorn, spoorwegovergang Guisweg Zaandam BEELD IenW/Tineke Dijkstra Fotografie

Effectieve inzet verkeerslichten tegen verspreiding corona

Verkenning in het kader van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT), studie naar de bereikbaarheid en doorstroming op de lange termijn in de corridor Amsterdam – Hoorn, spoorwegovergang Guisweg te Zaandam in ochtendspits met veel fietsers, scholieren op de fiets die de weg en spoor oversteken, kruising met stoplichten, fietspaden, druk verkeerspunt, gevaarlijke kruising.

Door het verkeerslicht vaker en langer op groen te zetten voor fietsers en voetgangers, kunnen deze verkeersdeelnemers beter afstand houden. Hierdoor neemt namelijk het aantal wachtende fietsers op een druk kruispunt af. De maatregelen die de provincie Noord-Holland heeft genomen om de verspreiding van corona tegen te gaan blijken effectief. Als minder mensen op een één plek staan te wachten, is het gemakkelijker om anderhalve meter uit elkaar te blijven. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu VerkeersNet Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees VerkeersNet voor € 7,50 per maand.

START ACTIEABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.