Nog enkele dagen om uw bijdrage voor MaaS Congres 2021 te delen

MAAS CONGRES 2020 - Pakhuis De Zwijger Amsterdam | © Verkijk

Met de start van de eerste MaaS-pilots is een belangrijke stap gezet, maar de grootschalige uitrol van een landelijke MaaS-systeem is nog ver weg. Daarom blijft het ook in 2021 van groot belang om hierover in gesprek te gaan en kennis uit te wisselen. Dit doen we opnieuw tijdens het MaaS Congres, dat plaatsvindt op 16 maart 2021. U heeft nog een paar dagen om uw bijdrage op te sturen. 

Tijdens dit congres worden meerdere thema’s van Mobility as a Service belicht. Wat is de impact van corona? Hoe reageert de reiziger op de pilots? Welke lessons learned zijn inmiddels te leren van de gestarte pilots? Welke rol moeten overheden op zich nemen?

Op die manier wordt geprobeerd inzicht te krijgen in de toekomst van MaaS. Wat is er nog nodig om MaaS uit de experimentfase te krijgen en richting een grootschalige, landelijke uitrol?

Thema’s

Enkele vragen waarop we een antwoord zoeken, zijn:

Wat zijn de geleerde lessen van de eerste pilots? Hoe kan dit MaaS-providers en overheden helpen om zelf aan de slag te gaan?
Biedt het veranderende reisgedrag van de forens juist kansen of bedreigingen voor MaaS? Wat zijn de eerste ervaringen van de MaaS-pilots die tijdens de crisis gestart zijn?
Hoe reageert de reiziger?
Hebben OV-bedrijven nog wel de gelegenheid om zich met een verdere uitrol van MaaS bezig te houden nu ze zo veel van hun vaste reizigers zijn verloren?
Hoe hou je als overheid de controle op al die verschillende invullingen van MaaS? Hoe zorg je ervoor dat je stad niet overspoelt raakt door deelauto’s, -fietsen en scooters?
Hoe staat het met de ontwikkeling van MaaS-standaarden?
En wat zijn de kansen voor MaaS in het platteland? Daar staat de bereikbaarheid juist onder druk, maar worden maar weinig deelvoertuigen aangeboden?

U heeft nog tot en met 27 november om uw bijdrage in te sturen via onderstaande formulier

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.