Meer speed pedelecs op de weg.BEELD: IenW/Bart van Vliet

Tweebaansweg wordt gehalveerd voor fietssnelweg

Speed pedelecs hebben een belangrijk aandeel in de drukker wordende wegen.

Het stadsbestuur van het Vlaamse Brugge heeft goedkeuring gegeven voor de aanleg van een fietssnelweg langs een N-weg in Zeebrugge. Die komt niet zomaar naast de weg te liggen, want hiervoor wordt een deel van de huidige Kustlaan van een tweebaansweg teruggebracht naar een dubbele eenbaansweg. 

Dit meldt de Belgische krant De Standaard. Op een deel van de N34, enkele kilometers, verdwijnen twee rijstroken om zo plaats te maken voor de fietssnelweg. Die wordt vier meter breed. De nieuwe fietssnelweg gaat Zeebrugge en Oostende met elkaar verbinden. Daarover wordt nog onderzoek uitgevoerd.

Aanpak

Of over het hele traject het aantal rijbanen zal worden teruggebracht, is dan ook nog niet bekend en daarover is ook nog geen akkoord bereikt door de politiek. Maar het bestuur kon het wel al met elkaar eens worden over hoe de Kustlaan ter hoogte van Zeebrugge zou moeten worden aangepakt, waardoor dit besluit al kon worden genomen. Het is de verwachting dat het resultaat van het onderzoek er tegen pasen is.

In Zeebrugge zal verder een fietstunnel worden gecreëerd en er moet een kruispunt met verkeerslichten komen. De parkeerstrook langs de duinen bij de kustplaats zal moeten verdwijnen. Burgemeester De Fauw vertelt tegen de Standaard dat de goedkeuring verbonden is aan de bouw van een nieuwe parkeerplaats voor 400 auto’s. Het is nog niet bekend wanneer met de werkzaamheden begonnen zal worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.