Geparkeerde auto's op afgesloten parkeerplaats

PTV Group organiseert drie gratis informatiesessies over software

Foto Inge

PTV Group organiseert dit jaar drie gratis online informatiesessies voor gebruikers van zijn software. Tijdens deze sessies delen externe sprekers hun ervaringen en worden de deelnemers op de hoogte gebracht van de verschillende mogelijkheden van de software. Twee bijeenkomsten vinden plaats in april en de derde in mei. 

Registreren kan via deze link. De sessies vinden plaats op dinsdag 13 april, dinsdag 20 april en dinsdag 18 mei en duren van 10.30 tot 12.00 uur. De sessies zijn gratis bij te wonen voor gebruikers van de software. PTV Group hoopt op open en interactieve sessies en deelnemers worden dan ook uitgenodigd om de camera aan te zetten en van zich te laten horen. De deelnemers kunnen zelf vragen stellen aan een software expert van de PTV Group, bijvoorbeeld over een specifieke functionaliteit.

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen?

De drie infosessies richten zich op de verschillende producten. De eerste is gericht op PTV Vissim: het realistisch en levendig simuleren van multimodaal en microscopisch verkeer. De sessie op 20 april draait om PTV Viswalk: het gedrag van voetgangers realistisch simuleren en weergeven en de laatste bijeenkomst is gericht op PTV Visum. Dit is een toonaangevende software voor multimodale verkeersplanning en macroscopische verkeerssimulaties.

Op deze drie momenten worden de deelnemers bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Daarbij gaat het bij de sessie over PTV Vissim bijvoorbeeld om de de evaluatie van gedetailleerde parkeergegevens. Bij de tweede sessie over PTV Viswalk wordt onder andere aandacht besteed aan de wijze om ruimtes veiliger te plannen tijdens pandemieën, en tijdens de bijeenkomst over PTV Visum worden het eenvoudiger plannen van EV’s en ride sharing-systemen en het plannen van social distancing in het OV behandeld. Ook delen ervaringsdeskundigen de best practices.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.