VN Journaal, Inge en Steven

VerkeersNet Journaal: deelscooters gebruiken voor een beter netwerk

Deelscooters zoeven inmiddels in heel veel steden dagelijks door de straten. Dit vergroot het aantal keuzes voor reizigers en kan zorgen voor een betere bereikbaarheid, maar het levert ook nog eens veel data op voor het optimaliseren voor het multimodale mobiliteitssysteem van steden. Hoe kun je daar als gemeente optimaal de vruchten van plukken?

Antwoord op die vraag wordt om 14 uur in het VerkeersNet Journaal gegeven door Paul van de Coevering van de Breda University of Applied Sciences. Bekijk de nieuwste aflevering. Tijdens het journaal verder aandacht voor de lancering van een grote bewustwordingscampagne en acties om medewerkers van Brainport bedrijven te bewegen om slimmer, veiliger en duurzamer te reizen.

Test in Breda

Van de Coevering heeft samen met de gemeente Breda en deelscooteraanbieder Check een onderzoek uitgevoerd waarbij de data van Check is geanalyseerd. Daardoor is uiteindelijk veel meer te concluderen dan alleen over de inzet van deelscooters. Het geeft namelijk ook bijvoorbeeld inzicht in reissnelheden of wachttijden bij verkeerslichten.

Van Breda naar Eindhoven. Brainport Development, TURNN, de gemeente Eindhoven en ASML zijn namelijk een bewustwordingscampagne gestart voor werkgevers en medewerkers. Zij worden gestimuleerd de TURNN-app te gaan gebruiken en worden door een slogan en een spel gestimuleerd anders na te denken over het dagelijkse reisgedrag. “De transitie in mobiliteit is geen transitie van bedrijven maar van een complete industrie”, zegt directeur Paul van Nunen van Brainport Development.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.