Van Reispas naar VeluweCard

Met de start van het dagattractieseizoen in het voorjaar van 2011 kunnen bezoekers van bedrijven op de Veluwe gebruik maken van de VeluweCard. Een elektronische pas die gezien kan worden als de opvolger van de papieren Veluwe Reispas.

De Veluwe Reispas werd al in 1996 geïntroduceerd. Jaarlijks maakten er vele tienduizenden toeristen gebruik van. Die lieten er dan ook regelmatig de auto voor staan, en dat was ook de opzet van de Reispas. In de nieuwe versie wordt nadrukkelijker ook ingezet op het gebruik van de Card om korting te krijgen bij attracties en dergelijke. Zo biedt de VeluweCard voordelen bij tal van bedrijven op de Veluwe, maar je kunt er ook de entree voor attracties, musea en ander bezoek mee opladen. De card is straks voor € 5,- te koop en geeft naast genoemde voordelen recht op één dag gratis openbaar vervoer op de Veluwe. Bij aanschaf ontvangt iedere gast een gidsje met een overzicht van de mogelijkheden die de VeluweCard biedt. De acties en voordelen worden bovendien op een speciale website geplaatst en gecommuniceerd via andere media, zoals de tv-kanalen van de bungalowparken en hotels.
De digitale verkoop van tickets voor attracties, wellnessresorts of maaltijden in restaurants geeft de consument gemak en voordeel. En bespaart dag- en verblijfsaccommodaties kosten en administratieve rompslomp. Ook wordt een interessant bestand opgebouwd met gegevens van de cardhouders en hun bestedingen. Tevens stellen de initiatiefnemers van de Veluwecard zich ten doel het duurzaam reizen over de Veluwe te bevorderen. Hiervoor zijn zij met de openbaarvervoeraanbieder Syntus een samenwerking aangegaan. Met ingang van 12 december is Syntus op de Veluwe de nieuwe exploitant van de buslijnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een gratis proefabonnement van een maand.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.