Platform Slim Werken Slim Reizen moet Taskforce Mobiliteitsmanagement opvolgen

De Taskforce Mobiliteitsmanagement moet worden omgevormd naar een Platform Slim werken Slim Reizen. Dat zal het traditionele mobiliteitsmanagement gecombineerd met het zogenaamde Nieuwe Werken gaan propageren. Dat is de kern van een voorstel dat de Taskforce heeft voorgelegd aan de minister van Infra en Milieu. Daarvoor is jaarlijks € 6 miljoen nodig.
De Taskforce bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, de decentrale overheden, het bedrijfsleven, ANWB, Stichting Natuur en Milieu en de Rijksoverheid. De Taskforce Mobiliteitsmanagement houdt binnenkort op te bestaan en heeft nu een voorstel neergelegd hoe aandacht voor mobiliteitsmanagement kan worden vastgehouden. Dat kan volgens de Taskforce door het opzetten van een Platform Slim Werken Slim Reizen met als hoofddoel ‘het versnellen, opschalen en professionaliseren van het effect van initiatieven op het gebied van mobiliteitsmanagement en Het Nieuwe Werken, met als effect dat slim werken slim reizen ‘business as usual’ is geworden.’
Het Platform moet een netwerkorganisatie worden, waarin de betrokken partijen zelf bepalen op welke wijze zij hun doelstellingen willen behalen. ‘Zij richten zich op die zaken die voor hun eigen organisatie of achterban belangrijk zijn’, aldus de Taskforce.  Het Platform SWSR moet ook de lopende initiatieven in de regio’s en de door de circa vijftig beeldbepalende werkgevers voorgenomen activiteiten op elkaar afstemmen. Daarvoor moet onder meer een webportal worden ingericht. Het Platform denkt jaarlijks € 6 miljoen nodig te hebben. Een deel daarvan moet na 2012 worden besteed om het programma binnen de regio’s niet te laten instorten, aldus de Taskforce.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.