Witte autoplannen ín Parijs en Rotterdam

Parijs wil eind volgend jaar 4000 elektrische auto’s inzetten volgens het witte fietsen-principe. De plannen volgen op het succes van Velib’, het witte fietsenplan van de Franse hoofdstad.
Er moeten 700 verdeelstations verdeelstations komen. Een maandabonnement kost ca. 15 tot 20 euro. Een half uur kost ca. 4 euro. Het is de bedoeling dat Autolib eind 2010 in gebruik genomen wordt. Naar een exploitant wordt nog gezocht, maar vooral ov-bedrijven lijken geïnteresseerd.
Groenlinks heeft inmiddels laten weten een dergelijk plan ook voor Rotterdam te willen.
GroenLinks wil dat tweeduizend elektrische huurauto’s en honderdvijftig oplaadstations komen. Net als Autolib’ worden deze ‘Climate Cars’ een 24-uurs service waar mensen tegen een laag tarief een elektrische auto kunnen huren voor kleine ritten in de stad. Het voordeel van Climate Cars is dat je alleen betaalt voor het gebruik van de auto en niet voor de aanschaf. Als je uitgereden bent laat je hem achter bij een van de oplaatstations en stopt de teller. Volgens GroenLinks blijkt uit onderzoek dat voor elke beschikbare elektrische huurauto zeven Rotterdammers hun auto in de verkoop zouden doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.