Betere informatie over tijdsduur wegafsluiting na ongeval

Weggebruikers krijgen betere informatie over de tijdsduur van een wegafsluiting door een ongeval. Rijkswaterstaat gaat bij alle grote ongevallen de verwachte duur van de wegafsluiting melden. Op dit moment gebeurt dat niet of zeer sporadisch.

In de file-informatie wordt in het vervolg bij alle wegafsluitingen, langer dan een uur, een boodschap meegezonden. Bijvoorbeeld “naar verwachting is de weg om 12.00 uur vrij”. Weggebruikers kunnen op basis van deze informatie hun route of vertrektijd aanpassen.

Rijkswaterstaat gaat de extra informatie toevoegen aan de huidige stroom van informatie over de locatie en oorzaak van de file. Op basis van de situatie ter plaatse maken de weginspecteur van Rijkswaterstaat, de politie en de berger een inschatting van de duur van de afhandeling.

Deze informatie wordt centraal via de landelijke verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Utrecht verspreid naar diverse marktpartijen (aanbieders van actuele verkeersinformatie). Deze extra informatie wordt alleen toegevoegd aan de grote wegafsluitingen die langer dan een uur duren. Het kan gaan om een afsluiting van de hele weg (rijbaan) of van een of meerdere rijstroken. Per jaar gaat dit om enkele duizenden meldingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.