Nieuwe transferium bij Eindhoven

Er komt een nieuw transferium (P&R-locatie) op Trade Forum in Eindhoven. Vanaf dit transferium kunnen automobilisten vanaf volgend jaar snel en comfortabel met Hoogwaardig Openbaar Vervoer (Phileas) naar de binnenstad.

Op het transferium komen 225 parkeerplaatsen voor personenauto’s, 12 mindervalide parkeerplaatsen, 2 parkeerplaatsen voor elektrische auto’s (oplaadpunt) en 18 parkeerplaatsen voor touringcars. Ook komen er leenfietsen en een oplaadpunt voor elektrische fietsen. De busparkeerplaatsen zijn bedoeld voor touringcar operators, die op deze locatie passagiers kunnen oppikken en afzetten en/of kunnen laten overstappen. De totale kosten van het transferium bedragen € 1.860.000,–. De kosten voor de gemeente bedragen € 685.000,-De overige kosten betalen SRE (500.00 euro) en de provincie (675.000 euro). Na 4 jaar start een evaluatie van het transferium.

Automobilisten die in de binnenstad werken of bezoekers aan de stad betalen straks €3,- voor een dag parkeren en €0,50 per persoon (maximaal 5 per auto) voor de bus. Niet alleen interessant voor reguliere bezoekers van de binnenstad, maar ook voor bezoekers van evenementen zoals bijvoorbeeld de Dutch Design Week, GLOW en stadionconcerten. Vanaf het transferium kunnen de gebruikers via nieuwe bushaltes frequent naar het centrum. Het meerdaags parkeren krijgt een hoger tarief om te voorkomen dat dit transferium gebruikt wordt voor ‘langparkeren’ op Eindhoven Airport.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.