Subsidie voor autodeel-parkeerplaats

Het college van B&W heeft ingestemd met de Stimuleringsregeling Autodelen. De regeling maakt de overstap naar autodelen aantrekkelijk voor Amsterdammers. Iedereen die zijn parkeervergunning inlevert en gaat autodelen krijgt vanaf februari 2009 een autodeeltegoed van 300 euro van de gemeente. Daarnaast stimuleert de regeling autodeelorganisaties om het aantal standplaatsen uit te breiden.
Op 1 februari 2009 start de gemeente met de actie voor parkeervergunninghouders. Bij inlevering van de parkeervergunning krijgt men een autodeeltegoed van 300 euro dat men kan gebruiken bij een van de autodeelorganisaties in Amsterdam: Greenwheels, ConnectCar, Diks Autodate, Wheels4all en Drive Carsharing.

In stadsdelen met een wachtlijst kan het een grote stap zijn om een parkeervergunning in te leveren en te gaan autodelen. De gemeente maakt die stap graag gemakkelijker. Als men binnen twee jaar toch weer een parkeervergunning wil, kan dat zonder wachtlijst. De enige voorwaarde is dat men een autodeelabonnement toont en minimaal een half jaar gebruik heeft gemaakt van autodelen.
Ook is er een subsidieregeling voor autodeelorganisaties om meer autodeelplaatsen aan te leggen in Amsterdam. Er zijn al ruim 800 autodeelplekken in de stad en dat aantal wordt de komende jaren met enkele honderden plaatsen uitgebreid. Per nieuw aangelegde autodeelplaats is een eenmalige bijdrage van 500 euro beschikbaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.