Proef in Frankfurt met taxi-abonnement voor een vaste prijs

In en rond Frankfurt start binnenkort een proef met een nieuwe vervoervorm: het deeltaxiabonnement. Voor een vast bedrag per maand kan men gebruik maken een deeltaxi voor deur-tot-deur vervoer.

Het idee achter Taxmobil is dat een deeltaxi-systeem op basis van abonnementen en aangestuurd door een geavanceerd logistiek systeem voor de taxi-ondernemers en de gebruikers een win-winsituatie oplevert. Taxi’s staan nu een groot deel van de tijd stil en gebruikers profiteren van deur-tot-deur vervoer. Ook het openbaar vervoer kan er voordeel uithalen, omdat de rit naar het station nu makkelijk te regelen is. De service is 24/7 beschikbaar voor ritten in een bepaald gebied.
De initiatiefnemers beloven dat de wachttijd niet langer is dan voor een gewone taxi. Op een  groot aantal plaatsen, zoals bij tankstations en stations komen terminals te staan waar men zich kan abonneren en ritten kan boeken. Dat kan uiteraard ook thuis via internet en via een app.
De proef wordt ambitieus opgezet. In de eerste zes maanden rekent men met een omzet van 50 miljoen euro, na een jaar moet dat liggen op 120 miljoen euro. Het breakevenpunt wordt bereikt als zeven tot elf procent van de inwoners een abonnement neemt. Bij de start van het project wordt 130 miljoen euro geïnvesteerd, dat voor een deel opgaat aan de ontwikkeling van de geavanceerde software waarmee het systeem wordt aangestuurd.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.