Proef met ‘werken onderweg’ levert weinig op

Een proef waarbij bedrijven kantoorruimte beschikbaar stelden voor werknemers van andere bedrijven heeft nauwelijks wat opgeleverd. Het kantoorpersoneel laat zich niet hun vertrouwde omgeving krijgen, zo luidt de conclusie.

De pilot ‘WerkenOnderWeg’ was opgezet door het Platform Slim Werken Slim Reizen, de B50 (50 grote werkgevers) en vijf commerciële aanbieders van flexwerkplekken. Het idee was om flexibele werkplekken te creëren zodat medewerkers in staat zouden zijn om onderweg te werken tussen twee afspraken door, of om (gedeelte van) een dag dichter bij huis te werken.
Uiteindelijk deden er vier bedrijven mee, en drie flexwerkaanbieders. Werknemers mochten bij de deelnemende bedrijven kantoorruimte reserveren via een speciaal ontwikkelde tool om ‘onderweg’ te kunnen werken. Maar dat deden ze nauwelijks. ‘Werkplekken delen binnen de B50 deelnemers neemt op dit moment nog geen vlucht’, aldus meldt een evaluatierapport. Vervolgens wordt een aantal redenen genoemd die hieraan ten grondslag zouden liggen. Zo zou de desinteresse deels te maken met de noodzaak tot reserveren in de pilot en deels met de locatie van de kantoren van de B50 leden. ‘Ook blijkt het moeilijk te zijn om het kantoorpersoneel uit hun vertrouwde omgeving te krijgen, want natuurlijk spelen dan allerlei kwesties mee; zoals vertrouwelijkheid van informatie of het ontbreken van de juiste middelen om flexibel te kunnen werken.’ De pilot is inmiddels gestopt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.