Transferia moeten buitengebied autoluw houden

In Zoeterwoude heet het een Recreatief Transferium, in Houten Streektransferium. De opzet is ongeveer hetzelfde. Hoe zorg je ervoor dat de automobilist de auto laat staan en het buitengebied wandelend, per fiets of kano intrekt.

transferium_zoeterwoudeBij Zoeterwoude is net gestart met de bouw van het Recreatief Transferium langs de A4. Er komt een duurzaam hoofdgebouw met een restaurant van La Place, een dependance van Electric Fun, fietsverhuurder en een dagbestedingslocatie voor mensen met een handicap. Verder bouwt men een informatiecentrum en een boerenkaaswinkel waar lokale streekproducten verkocht worden en men kan er informatie krijgen over recreatieve routes in het gebied en informatie over de streek. Er komt ook een speeltuin, een boomgaard, bijenkorven, met bloemenmengsel ingezaaide velden en beplanting.

 

transferium_houtenLangs de A27 komt binnenkort het Streektransferium Linieland van waaruit men op ontdekkingstocht langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk kan gaan. Het streektransferium bestaat straks uit een parkeerterrein en een gebouw waarin zich onder meer een restaurant bevindt en van waaruit agrariërs uit de omgeving hun waren kunnen verkopen. Verder is zitgelegenheid, groen en een fietsenstalling.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.