Organisaties staan steeds positiever tegenover flexwerken en thuiswerken

Thuiswerken neemt in populariteit toe. In een steekproef van een ICT-bedrijf bij 132 bedrijven geeft 50 procent aan dat men zijn werknemers drie dagen per week thuis zou willen laten werken.
Belangrijkste reden zijn de toenemende filedruk (23%) en een goede balans tussen werk en privé voor werknemers (28%). Daarnaast spelen het milieu (17%) en ruimtebesparing op de werkvloer (16%) een rol. Ook geeft 18 procent van de organisaties aan dat thuiswerken de productiviteit van de werknemers ten goede komt.
Steeds meer organisaties beschikken over flexplekken. Dat blijkt uit ook uit het onderzoek van netwerkspecialist AXIANS. Vorig jaar bleek uit eenzelfde onderzoek al dat de populariteit van flexwerken groot is; toen beschikte driekwart van de organisaties over flexplekken. Dit jaar is dat toegenomen tot 90 procent.
Aan het onderzoek namen 132 respondenten deel. Van de ondervraagden heeft meer dan de helft (51%) van de organisaties flexplekken ingericht voor een gedeelte van hun personeelsbestand. 36 procent heeft flexplekken beschikbaar voor de gehele organisatie. De houding van organisaties ten opzichte van flexwerken is aan het veranderen; vorig jaar gaf 20 procent van de ondervraagden nog aan dat zij niet van plan zijn flexplekken in te richten voor hun werknemers, nu is dat nog maar vijf procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.