Eerbeek heeft primeur led zebra

verlichtzebrapadIn Eerbeek is de eerste led zebra in gebruik genomen. Daarmee moet de oversteek van het winkelcentrum naar het parkeerterrein veilig worden.

De led zebra is de afgelopen tijd al op verschillende locaties als tijdelijke oplossing getest. Het is voor het eerst dat de oplichtende witte strepen permanent worden toegepast.

In  de modules met doorschijnende glasplaten is ledverlichting aangebracht. Die wordt aangeschakeld als de straatverlichting gaat branden. Het bedrijf Lighted Zebra Crossing dat de oplichtende zebra heeft ontwikkeld levert twee versies. Bij de versie voor de klinkerweg zijn de platen voorzien van een stalen frame waar een laag beton ingestort is. Hierboven bevindt zich de verlichte plaat. Daarnaast is er een versie voor een asfaltweg. Deze versie is niet voorzien van beton en wordt direct op het uitgefreesde afvalt bevestigd en in de ondergrond verankerd.

Behalve een koppeling met de straatverlichting, kan de aansturing ook op andere manieren gebeuren, bijvoorbeeld op basis van snelheidsmeting of intensiteit.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.