Rotonde knooppunt Joure Bron: knooppuntjoure.nl

Laatste snelwegrotonde van Nederland uit roulatie

Rotonde knooppunt Joure Bron: knooppuntjoure.nl

De laatste snelwegrotonde van Nederland, die bij Joure in Friesland, doet sinds afgelopen weekend niet meer dienst. Wie wilde, kon zaterdag officieel afscheid nemen.

Op de snelweg bij Joure wordt hard gewerkt. De rijbaan van Heerenveen (A7) naar Lemmer (A6) wordt een doorgaande route. En ten westen van de stad komt een ongelijkvloerse kruising van en naar Sneek, met fly-overs. De snelwegrotonde die jaren op het traject lag, is dan niet meer nodig.

Het verkeer is gefaseerd van de rotonde gehaald. Dat is inmiddels klaar; zaterdagmorgen is de laatste auto er overheen gereden. Vanaf nu heeft ons land geen snelwegrotondes meer.

Bomvol programma

Bij dit feit werd zaterdag uitgebreid stilgestaan. Het programma was bomvol. Geïnteresseerden konden onder andere de rotonde bekijken vanuit een helikopter, en ze konden er overheen met Solex, fiets of skeelers. Ook traden er shantykoren op bij de rotonde. De dag werd afgesloten met vuurwerk.

Eind dit jaar moeten alle werkzaamheden klaar zijn. Tot die zijn heeft verkeer op de snelweg bij Joure te maken met omleidingsroutes en andere verkeersmaatregelen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.