CROW opent loket voor innovatieve asfaltproducten

Bron: KWS

Kennisplatform CROW heeft deze maand een Asfaltkwaliteitsloket geopend. Hier kunnen fabrikanten innovatieve asfaltproducten ter validatie aanbieden. De opening speelt volgens het CROW in op een behoefte van zowel aanbieders van innovatieve producten als wegbeheerders.

“De introductie van nieuwe innovatieve asfaltproducten verloopt over het algemeen traag”, zegt Marc Eijbersen, projectmanager Infrastructuur bij CROW en verantwoordelijk voor het opzetten van het Asfaltkwaliteitsloket. “Nadat een innovatief product is ontwikkeld, is het voor de partij die het product heeft ontwikkeld vaak moeilijk om het product in de praktijk toegepast te krijgen.”

Deskundigheid

Eén van de problemen hierbij is volgens hem dat potentiële afnemers van het product de geclaimde eigenschappen niet op hun waarde kunnen beoordelen. “De deskundigheid hiervoor ontbreekt vaak. Door deze deskundigheid nu te organiseren in het Asfaltkwaliteitsloket is de verwachting dat gevalideerde producten eerder en door meer wegbeheerders toegepast worden.”

Eijbersen verwacht dat de eerste innovatieve producten binnenkort aan het loket zullen worden aangeboden. Over twee à drie maanden moeten de eerste gevalideerde producten op de website van het loket staan.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.