Marktconsultatie over beïnvloeden van rijgedrag

De Verkeersonderneming gaat onderzoeken hoe rijgedrag beïnvloed kan worden. 12 juli houdt de organisatie daarom een marktconsultatie. Afgelopen jaren bracht de Verkeersonderneming al in verschillende studies het rijgedrag van weggebruikers in de regio Rotterdam in kaart. Deze onderzoeken gaan nu een nieuwe fase in.

Samen met Flitsmeister, ULU, SD Insights en de ANWB heeft de Verkeersonderneming veel kennis opgedaan over het rijgedrag van automobilisten op de Rotterdamse ring. Zo kwamen ze erachter dat ‘hoe’ automobilisten rijden, sterk samenhangt met waar ze rijden. Er zijn bijvoorbeeld plaatsen op de Rotterdamse ring waar het verkeer zich onrustig beweegt – met veel sterk remmende bewegingen. Ook veel automobilisten vinden dat het rijgedrag van automobilisten sterk van invloed is op de doorstroming, ontdekten de partijen in een enquête.

Lessen

Nu gaat het project een nieuwe fase in: het daadwerkelijk beïnvloeden van rijgedrag van bestuurders. Donderdag 12 juli houdt de Verkeersonderneming daarom een marktconsultatie. Hier worden de lessen van de afgelopen periode gedeeld en wordt besproken hoe het vervolg eruit moet gaan zien. De bijeenkomst vindt tussen 12 en 13.30 uur plaats bij de Verkeersonderming in Rotterdam.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.