Een weergave van de nieuwe tool. FOTO Goudappel

Nieuwe tool voor duidelijker en sneller inzicht in mobiliteitsdata

Een weergave van de nieuwe tool. FOTO Goudappel

Het nieuwe online platform OmniTRANS next biedt altijd en overal toegang tot relevante mobiliteitsdata. Het systeem van DAT.Mobility en Goudappel Coffeng geeft verkeerskundigen en beleidsmakers snel en duidelijk inzicht in de gegevens die zij nodig hebben om beslissingen te nemen.

“Met deze tool zijn beleidsmakers in staat om hun mobiliteitsbeleid verder te verbeteren en een aantrekkelijke en bereikbare leefomgeving te realiseren”, zegt directeur Jos van Kleef van Goudappel Coffeng. “Wij weten dat goed mobiliteitsbeleid vaak vraagt om een kwantitatieve onderbouwing en interactie met vele stakeholders. Mobiliteit en bereikbaarheid gaat immers iedereen aan. Dit proces is niet altijd eenvoudig want onze klanten worden overspoeld met mobiliteitsdata en nieuwe mogelijkheden in verkeersmodellering.”

Binnen handbereik

Van Kleef geeft aan waarom juist Goudappel Coffeng en DAT.Mobility samen met deze oplossing komen. “Wij hebben de expertise in huis om te snappen welk inzicht beleidsmakers nodig hebben voor een nóg effectiever mobiliteitsbeleid. En DAT.Mobility beschikt over de kennis en kunde om een krachtige applicatie te ontwikkelen en nieuwe databronnen te ontsluiten. Met de introductie van OmniTRANS next bieden wij onze klanten de mogelijkheid hun beleidsprocessen aanmerkelijk te versterken.”

Tekst gaat verder onder de video

OmniTRANS next is volledig webbased en speelt in op de grote behoefte aan sneller en beter inzicht bij beleidsmakers, op ieder moment. Met het systeem komen verkeersmodellen en andere vormen van mobiliteitsdata via laptop, tablet en smartphone binnen handbereik. In de eerste versie zijn resultaten van bestaande verkeersmodellen en actuele verkeersintensiteiten (gebaseerd op mobiele telefoniedata voor elk wegvak in Nederland) voor klanten beschikbaar. In de loop van het jaar worden meer functionaliteiten en databronnen toegevoegd.

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Nieuwe tool voor duidelijker en sneller inzicht in mobiliteitsdata”

Stefan de Graaf|22.01.19|16:01

We ontsluiten nu verkeersmodellen en intensiteiten mvt en trein obv mobiele telefoniedata. Ook werken we sinds oktober aan het Nationaal Verplaatsingspanel. Daarin volgen we 20.000 mensen 24/7/365. De eerste inzichten zijn positief. Doordat we hier met GPS meten zien we exacte loop en fietsroutes. We streven naar een fusie tussen beide bronnen om voor alle modaliteiten actueel inzicht in mobiliteitsgedrag te hebben. Dus ja, we moeten er nog op wachten maar het komt steeds meer binnen handbereik!

Peter Jonquiere|21.01.19|17:37

Een vraag: zitten hier nu ook data over voetgangers en voetgangersgedrag in, en idem dito voor fietsers en fietsgedrag natuurlijk. Of moeten we hier nog (lang??) op wachten?

Ben benieuwd!

Peter Jonquiere / bestuurslid Stichting MensenStraat

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.