Meer tijdverlies door files in begin 2019

Het aantal uren reisvertraging dat automobilisten oplopen door files en oponthoud op de rijkswegen is in de eerste vier maanden van 2019 met 1 procent gestegen. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer.

Het zogenoemde reistijdverlies – wanneer weggebruikers langzamer rijden dan de referentiesnelheid van 100 km per uur – komt daardoor op jaarbasis uit op 67 miljoen uur in totaal, blijkt uit de Rapportage Rijkswegennet.

De belangrijkste fileoorzaak is drukte op de wegen, gevolgd door ongevallen.

Bron: ANP

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

1 reactie op “Meer tijdverlies door files in begin 2019”

Pat Rick|17.07.19|12:20

Er moeten snel extra spitsstroken aangelegd worden, het beste via een spoedwet. A50 Paalgraven – Ewijk, A4 Bergen op Zoom – kpt Markizaat, A2 E’hoven-Weert en A67 E’hoven-Geldrop (en door naar Asten), A35 Enschede-West – kpt Azelo, A73 bij Nijmegen en bij Venlo (kan nu de A27 verbreding bij Utrecht is uitgesteld) en A6 naar Lelystad Airport later nodig is
Ook moet men het kabinetsbesluit van 2002 respecteren om de A76 tussen K’heide en Ten Esschen te verbreden en moet de N50 overal naar 2×2 gaan

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.