Vierdaagse Nijmegen FOTO iStock/ivotheeditors

Verkeer in en rond Nijmegen loopt vast door Vierdaagse

In en rond Nijmegen loopt het autoverkeer vast door de intocht van de Vierdaagse. Vooral op de snelweg A73 aan de zuidkant van de Gelderse stad staan lange files, melden ANWB en Rijkswaterstaat. Doorgaand verkeer vanuit de richting Arnhem wordt met een grote boog om Nijmegen heen geleid. Bij Arnhem zorgen omleidingen en vakantieverkeer eveneens voor files.

In Nijmegen zijn de belangrijkste doorgaande wegen afgesloten voor het wandellegioen. Daardoor loopt het verkeer in de stad ook vast. De organisatie van de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten roepen via sociale media dringend op de auto te laten staan.

Feestvierders

Er rijden extra en langere treinen naar Nijmegen. Die zitten volgens de vervoerders ook erg vol. De indruk is dat er dit jaar zeer veel bezoekers naar de Vierdaagse en de feesten komen. De extra treinen en bussen blijven tot zaterdagochtend vroeg rijden om de feestvierders ook weer naar huis te brengen.

Bron: ANP

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

1 reactie op “Verkeer in en rond Nijmegen loopt vast door Vierdaagse”

Pat Rick|22.07.19|14:45

Wat een onzin: Nijmegen heeft ieder jaar de Vierdaagse en ieder jaar is de laatste dag vanaf de Cuijk langs de N271 naar de St. Annastraat (Via Gladiola) en dan 2x rechts naar de Wedren.

De A50 en de A73 lopen vast vanwege werkzaamheden aan de Waalbrug (omleiding). De A73 (vanaf Haps) en ook de A50 (Paalgraven-Ewijk) moeten eigenlijk verbreed worden naar 2×3 rijstroken vanwege te hoge verkeersintensiteiten. De ruimtereservering is er al.

Dit laat ook zien dat spitsmijden niet werkt

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.