Weginspecteurs Rijkswaterstaat. Beeld beeldbank.rws.nl/ Harry van Reeken

Rijkswaterstaat neemt extra maatregelen tijdens hitte

Weginspecteurs Rijkswaterstaat. Beeld beeldbank.rws.nl/ Harry van Reeken

Rijkswaterstaat neemt komende dagen extra maatregelen vanwege de verwachte hoge temperaturen. Vanaf dinsdag 23 juli 10 uur wordt het hitteprotocol in werking gesteld. Dat houdt in dat automobilisten die met pech langs de weg komen te staan direct worden geholpen.

Rijkswaterstaat schakelt voor alle weggebruikers die langs de snelwegen stranden direct een berger in. Die zorgt ervoor dat de weggebruiker zo snel mogelijk naar een veilige locatie met voorzieningen, zoals een tankstation of parkeerplaats, wordt gebracht.

Bermbranden

Weggebruikers moeten de komende tijd ook rekening houden met overlast door bermbranden. Vooral bij lange perioden van droogte stijgt de kans op bermbranden aanzienlijk. Rijkswaterstaat roept weggebruikers met klem op om hun sigarettenpeuken en ander afval binnenboord te houden. Niet alleen omdat afval dumpen verboden is, maar zeker ook omdat afval met het warme weer snel brand kan veroorzaken.

Het advies aan weggebruikers is verder om zich goed voor te bereiden en alert te zijn bij hitte. Hen wordt aangeraden voldoende drinkwater mee te nemen. Daarnaast is het ook handig om een paraplu mee te nemen. Deze kan als parasol dienen als men bij pech veilig achter de vangrail op een weginspecteur of de berger wacht.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.