Mercedes-b politiewagen. FOTO Politie

Al zes verkeersregelaars in paar weken tijd mishandeld

Mercedes-b politiewagen. FOTO Politie

Het was twee keer raak afgelopen weekend. Zondag is een verkeersregelaar in Valkenswaard aangereden, zaterdag is een 16-jarige verkeersregelaar in Nijmegen geslagen. Verkeersregelaars waren afgelopen weken al vier keer eerder de pineut.

Het jongste incident vond zondagmiddag plaats bij een afzetting op de Luikerweg (N69) in Valkenswaard. “Een automobilist wilde bij de rotonde met de N69/Dorpsstraat per se doorrijden, maar dat kon niet wegens wegwerkzaamheden”, schrijft het Eindhovens Dagblad. “De verkeersregelaar hield hem tegen. Daarop stapte de bestuurder uit om de boodschapper te schoppen en slaan. Volgens het bedrijf dat de verkeersregelaar had ingezet, is de man vervolgens ook aangereden.”

Het is het tweede incident dat weekend. Het eerste vond zaterdagmiddag plaats in Nijmegen bij een triathlon, meldt persbureau ANP. Een 16-jarige meisje leidde het verkeer in goede banen toen een boze bestuurder eiste dat hij over het parcours mocht rijden naar zijn favoriete visstek. Hij gaf het meisje daarop een klap in het gezicht. Zij was even buiten bewustzijn. Later bleek dat ze een beschadigd netvlies had opgelopen en mogelijk ook een whiplash.

Brommobiel

Afgelopen weken was het vaker raak, zeker vier keer, blijkt uit een snelle inventarisatie van deze site. 27 september nog op de N246 ter hoogte van Markenbinnen. Daar raakte een verkeersregelaar lichtgewond geraakt doordat hij werd aangereden door een automobilist, schrijft Alkmaar Centraal. “De weg richting de Starnmeer is afgesloten vanwege werkzaamheden en alleen inwoners en omwonenden van Markenbinnen kunnen de afrit nemen. Daar was de bestuurder het volgens een getuige niet mee eens.”

17 september raakte een verkeersregelaar op de Vogelenzangseweg (N206) ter hoogte van Aerdenhout gewond nadat hij werd aangereden door een brommobiel. Er was een rijstrook afgesloten wegens snoeiwerkzaamheden, meldt het Haarlems Dagblad. “De bestuurder van de brommobiel reed recht op de verkeersregelaar af. De verkeersregelaar kon deels opzij springen, maar werd toch geraakt. De bestuurder van de brommobiel verklaarde tegenover de politie dat hij de verkeersregelaar niet zag staan.”

Klodder spuug

De andere twee incidenten dateren van begin september. Woensdag de 4de ging een man bij het Centraal Station van Den Haag compleet door het lint. “Al scheldend en met slaande bewegingen stormt hij op een verkeersregelaar af en scheldt hem vervolgens helemaal de huid vol”, bericht het Algemeen Dagblad. De man krijgt ook een ‘klodder spuug’ in z’n gezicht. Wat de aanleiding vormde, is niet helemaal duidelijk.

Twee dagen daarvoor liep het ook al niet lekker bij brede school De Salamander in Arnhem, schrijft De Gelderlander. Door verbouwingen was er minder parkeergelegenheid en verkeersregelaars moesten de drukte die dat opleverde in goede banen leiden. Niet alle ouders gingen daar goed mee op, in tegendeel. De verkeersregelaars zijn meerdere keren bedreigd of niet serieus genomen. Dat was voor werkgever Van Amerongen Facilitair reden om zijn mensen terug te trekken en het werk neer te leggen.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.