Snelweg A15 bij Rotterdam Zuid BEELD IenW, Tineke Dijkstra Fotografie

Vooral tijdens ochtendspits drukker op de snelweg

Ring Rotterdam Zuid A15 met veel verkeer, vrachtverkeer gaat over deze weg van de Rotterdamse havens en Maasvlakte richting het achterland en Duitsland. Zeer drukke weg met meedere rijbanen en rijbanen voor doorgaand verkeer en plaatselijk verkeer.

Het wordt weer drukker op de wegen nu de eerste coronamaatregelen zijn versoepeld. Vooral tijdens de ochtendspits is er meer verkeer. Dat meldt de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW).

Tijdens de coronacrisis was de ochtendspits op het dieptepunt gehalveerd. Veel mensen werkten thuis en daarom was er minder woon-werkverkeer. De afgelopen weken werd het weer drukker. Dinsdag reed tijdens de ochtendspits nog ongeveer 30 procent minder verkeer op de snelweg vergeleken met dinsdag 3 maart, toen van een ‘intelligente lockdown’ nog geen sprake was.

Herstel verkeer

In de weken hiervoor was het herstel vooral midden op de dag zichtbaar. Nu volgt dus ook het spitsverkeer. Op provinciale en landelijke wegen is het in de vroege ochtend en midden op de dag weer bijna even druk als voorheen.

Het is in elke provincie te merken dat het drukker wordt op de snelwegen. Maar tussen provincies zijn er nog wel duidelijke verschillen. In Overijssel rijdt bijvoorbeeld nog maar 9 procent minder verkeer dan gebruikelijk, terwijl het in Utrecht nog 30 procent rustiger is. Ook in de andere noordelijke provincies, Zeeland en Zuid-Holland is het weer bijna zo druk als voor de coronacrisis.

Op beruchte filelocaties zijn ook steeds meer auto’s te zien. Zo reden afgelopen dinsdag per uur gemiddeld 3600 voertuigen over de A4 bij Leiderdorp. Dat is nog wel een derde minder dan gebruikelijk.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.