Schoolgaande kinderen voor auto in woonwijk

Gratis webinar: de snelste route naar veiliger verkeer en betere doorstroming

Bron: VVN

Wat is de snelste ‘route’ naar veiliger verkeer, een betere doorstroming en een prettigere school- en leefomgeving? Aan de ene kant betekent dit het stimuleren van gewenst gedrag, bijvoorbeeld op schoolroutes. Tegelijkertijd moeten auto’s niet langer op een ongewenste plek terechtkomen doordat beleidsmaatregelen niet zijn doorgevoerd in Google Maps en andere navigatiekaarten. Welke kansen liggen er voor gemeenten en mobiliteitsorganisaties? Daarover organiseert VerkeersNet op 21 april een webinar met Localyse van 11 tot 12 uur.

Een lokale en praktische, datagedreven aanpak is belangrijk om de verkeersveiligheid te verbeteren en te zorgen voor bijvoorbeeld een betere doorstroming. Op die manier is het daadwerkelijk mogelijk om reisgedrag te veranderen. Tijdens het webinar krijgt u concrete oplossingen om deze bereikbaarheidsproblemen aan te pakken, de congestie te verminderen en ervoor te zorgen dat schoolomgevingen veiliger worden.

Programma

In het eerste deel van het webinar op 21 april vertelt Jelle Draijer namens Localyse over hoe zij gemeenten kunnen helpen bij het verbeteren van de verkeersveiligheid en doorstroming, door ervoor te zorgen dat de informatie in Google Maps en andere navigatiekaarten kloppend is. Het publiceren van wijzigingen aan het wegennetwerk op de gemeentelijke website is niet voldoende.

Weggebruikers gebruiken nu eenmaal navigatie, zoals Google Maps, TomTom of Waze en die nemen in de praktijk niet automatisch open source data over. Het is dus belangrijk om de digitale navigatiekaarten bij te werken en Localyse heeft hier ervaring mee. Draijer zal tijdens het webinar over verschillende concrete casussen uitwijden, vertelt over een tool om de congestie en reistijdverlies te meten en kan tijdens dit webinar uw vragen beantwoorden.

Schoolroutes

In het tweede deel wordt dieper ingegaan op een praktische manier om het reisgedrag van wegdeelnemers te veranderen. Want het is niet voldoende om alleen te kijken naar maatregelen gericht op infrastructuur en op digitale oplossingen. Een praktische invulling is eveneens onmisbaar: er zijn nu eenmaal meer stimuli nodig om het verkeersgedrag te veranderen voor extra veiligheid.

Een middel is High Five, een project dat autoverkeer bij scholen aanpakt. Met dit project worden op korte termijn de verkeersproblemen opgelost aan de schoolpoort, zoals files, stress, kleine ongevallen. Anderzijds laten we de kinderen op lange termijn een gewoonte te ontwikkelen. Hierover gaat Authier Degryse namens High Five graag met u het gesprek aan.

Inschrijven

Het webinar vindt plaats op 21 april van 11 tot 12 uur. Er is een chat en u wordt aangemoedigd om zelf vragen aan ze te stellen. Gratis inschrijven voor het webinar kan via deze link. Wie niet live kan meekijken, wordt aangeraden om zich toch in te schrijven. Iedereen ontvangt na afloop een link om het webinar terug te kijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.