Haringvlietbrug. Foto: Rijkswaterstaat

Haringvlietbrug versmald en snelheid verlaagd

Haringvlietbrug. Foto: Rijkswaterstaat

Op de Haringvlietbrug verlaagt Rijkswaterstaat de maximale snelheid vanaf maandag van 100 naar 50 kilometer per uur. Ook worden in beide rijrichtingen van de A29 de twee rijstroken versmald en de parallelbaan wordt afgesloten voor auto’s. De brug opent één keer per week voor hoge scheepvaart.

Rijkswaterstaat heeft een modelberekening uitgevoerd, die erop wijst dat weggebruikers vooral in de avondspits op de A29 richting Bergen op Zoom rekening moeten houden met ongeveer een half uur extra reistijd bovenop de reguliere files. De hinder richting Rotterdam, in de ochtendspits en op de omrijdroute via de A16 lijkt juist beperkt ten opzichte van de eerdere variant waarbij in beide richtingen een rijstrook beschikbaar was. Nu moet nog blijken of de modelberekening klopt.

Trillingen

Afgelopen weekend was de brug, die de Hoeksche Waard verbindt met Goeree-Overflakkee en Noord-Brabant, grotendeels gesloten ter voorbereiding op de verkeersmaatregelen. Die zijn nodig omdat aluminium platen die met klemmen aan de brug zijn bevestigd, lostrillen door het verkeer dat over de brug rijdt. Dat sterkte van de trillingen wordt bepaald door de hoeveelheid, gewicht en snelheid van het verkeer.

De maatregelen duren tot aan de renovatie van de brug in 2023.

Bron: ANP

Lees ook: 

Op de Haringvlietbrug blijven alsnog twee rijstroken open

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.