Rood kruis. Foto: Rijkswaterstaat

Weggebruikers negeren rood kruis, pionnen en auto van weginspecteur

Tientallen weggebruikers hebben vrijdagochtend een rood kruis genegeerd op de A12, afrit Zevenhuizen. Vrachtauto’s en personenauto’s ontweken de auto van de weginspecteur en reden een stukje over de middenberm om alsnog de afrit te kunnen nemen. Dat is te zien op beelden die Rijkswaterstaat uit woede over de situatie vrijdag deelde via Twitter.

Na een verkeersincident blokkeerde Rijkswaterstaat de afrit met een auto en pionnen. Ook werd op het matrixbord boven de weg een rood kruis getoond. Op de gedeelde camerabeelden is echter te zien hoe tientallen auto’s en vrachtwagens dit negeren en vlak langs een weginspecteur rijden.

Levensgevaarlijk

Rijkswaterstaat is geschrokken: “Wij roepen mensen op om het niet te doen. Het brengt hulpverleners, onze mensen en de weggebruikers echt in gevaar.” Op het negeren van een rood kruis staat 240 euro boete. Er zijn geen boetes uitgedeeld, omdat er niemand met die bevoegdheid aanwezig was. Rijkswaterstaat deelde dit jaar al meer dan 3000 boetes uit voor deze overtreding.

Vorig jaar werd een proef uitgevoerd met een camera die het negeren van een rood sein vastlegde. Het Openbaar Ministerie zei begin dit jaar tevreden te zijn over de resultaten. Het doel was namelijk testen of het camerasysteem goed werkt, overtredingen goed kunnen worden verwerkt en of het bewijs juridisch houdbaar is en daarop werd goed gescoord.


Bron: ANP/IJ

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een gratis proefabonnement van een maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Weggebruikers negeren rood kruis, pionnen en auto van weginspecteur”

hans Lander|22.09.20|15:04

vervang het rode kruis door het bestaande ronde verboden in te rijden bord/teken
dat is dwingender en zeer lang bestaand en wordt op de snelweg ook gebruikt.
de borden wat een rood kruis betekent kunnen dan ook weg.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.