Rijkswaterstaat (foto: Rijkswaterstaat)

Tractor ramt brug; scheep- en wegverkeer weekend gestremd

Foto: RP

De brug in Haghorst kon het hele weekend niet worden gebruikt, nadat een tractorcombinatie de brug bij Sluis IV van het Wilhelminakanaal vrijdagmiddag ramde. Daarbij raakte de brug ernstig beschadigd, waardoor die volledig afgekeurd werd en ontmanteld moest worden.

Rijkswaterstaat is meteen gestart met de reparatie van de brug, zodat het weg- en scheepverkeer zo snel mogelijk door kon. Uiteindelijk zorgde dit ervoor dat de brug weer open was voor het wegverkeer op zondagavond om 20.00 uur. Schepen moesten wachten tot 09.00 uur op maandagochtend.

Hard gewerkt

De gemeente Hilvarenbeek, waartoe Haghorst behoort, gaf Rijkswaterstaat via Twitter een compliment voor het harde werk. Door op zondag door te werken, is de hinder van het incident beperkt gebleven.

Door de ontmanteling van de brug is het aanzicht wel flink veranderd. “We concentreren ons in eerste instantie op het oplossen van de stremming en de veiligheid. We begrijpen dat veel inwoners van Haghorst graag hun oude brug weer terug geplaatst zouden willen zien. Dat gaan we nog onderzoeken”, aldus woordvoerder Eric van Beerendonk van Rijkswaterstaat tegen het Brabants Dagblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.