Snelweg A15 bij Rotterdam Zuid BEELD IenW/Tineke Dijkstra Fotografie

Noordtunnel in de A15 tijdelijk dicht om loshangende kabels

Ring Rotterdam Zuid A15 met veel verkeer, vrachtverkeer gaat over deze weg van de Rotterdamse havens en Maasvlakte richting het achterland en Duitsland. Zeer drukke weg met meedere rijbanen en rijbanen voor doorgaand verkeer en plaatselijk verkeer. Verkeersplein Vaanplein met fly-overs, viaducten, druk knooppunt dat vergroot en vernieuwd is.

De Noordtunnel in de A15 moest vrijdagochtend in de richting van Rotterdam naar Gorinchem dicht. Er hingen kabels los in de tunnel. De file op de A15 liep snel op. Zoals Rijkswaterstaat had verwacht, duurde de afsluiting van de tunnel richting Gorinchem een paar uur.

Ingesloten verkeer werd weggeleid en daarvoor was tijdelijk een rijstrook opengesteld. Tegen 07.00 uur is ook de Noordtunnel in de andere richting (Ridderkerk) even dichtgegaan, door een te hoge vrachtwagen. Ook dat leverde file op tussen Sliedrecht-West en de tunnel.

Omleiding

Omdat de A15 volliep, was een omleiding ingesteld over de A16 en de N3, voor verkeer richting Gorinchem en Nijmegen. Het verkeer werd ook omgeleid via de Brug over De Noord (N915).

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.