Hack, cybersecurity (bron: Werner Moser via Pixabay)

ANWB vreest lek bij persoonsgegevens klanten

De ANWB vreest dat er persoonsgegevens van zijn klanten zijn gestolen bij een cyberaanval. De toeristenbond heeft daarom een waarschuwingsmail gestuurd, ook naar mensen die in het verleden lid zijn geweest van de ANWB, om alert te zijn op verdachte e-mails met opvallende afzenders en bijlagen.

In het bericht stelt de ANWB dat de systemen van het incassobureau Trust Krediet Beheer B.V. (TKB) getroffen zijn door zogenoemde “versleutelsoftware”. Dat incassobureau wordt door de ANWB ingeschakeld wanneer leden en klanten een betalingsachterstand hebben. Bij de aanval zouden contact- en factuurgegevens onleesbaar zijn gemaakt.

Autoriteit Persoonsgegevens

De ANWB zegt de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte te hebben gebracht van het incident, en drukt zijn leden op het hart verdachte e-mails te verwijderen. Ook is de bond intussen gestopt met het delen van gegevens met TKB. Het incassobureau heeft aangifte gedaan bij de politie.

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.