Besneeuwde straat in Breda

‘Pakketbezorging en afvalinzameling door gladheid bemoeilijkt’

Bron: IJ

Het is maandag in delen van Nederland niet mogelijk om post of pakketten te bezorgen. Ook de afhaalinzameling loopt door de gladde wegen lang niet overal op schema. Pakketbezorgers PostNL en DPD laten weten dat de grotere wegen in het land begaanbaar zijn, maar lokaal zijn er plekken door de gladheid onbereikbaar.

En ook de koepel van reinigingsdiensten (NVRD) laat weten dat de reinigingsdiensten door de winterse omstandigheden de focus veel meer moet leggen op de gladheidbestrijding dan op de inzameling van afval.

“Sommige diensten zamelen maandag helemaal niet in en verplaatsen de inzameldag naar een later moment in de week. Anderen zamelen wel in maar beperkt. Inwoners worden opgeroepen om de berichtgeving van hun gemeente in de gaten te houden”, aldus de NVRD.

Extreme omstandigheden

“Veiligheid staat voorop en we gaan alleen de weg op als dat veilig kan”, zegt een woordvoerster van PostNL. Bij vertraging van pakketten door extreem weer gaat het bedrijf in gesprek met klanten. Ook past PostNL dan de indicatie van de geplande bezorgtijd aan.

DPD meldt dat het in diverse regio’s niet kan uitrijden. Het gaat in ieder geval om de depots in Tynaarlo, Joure, Meppel en Rijssen. In andere depots wordt nog geïnventariseerd of bezorgers de weg op kunnen.

Mogelijk vertraging

DHL laat weten dat het werk op het grootste deel van de vestigingen doorgaat. “Er is wel kans op vertraging want het bezorgen kost meer tijd”, aldus een woordvoerder. Volgens DHL zijn niet alle magazijnen van webshops bereikbaar, waardoor de bezorging van die pakketjes naar klanten in goed bereikbare delen van Nederland ook vertraging oploopt.

PostNL heeft al een achterstand opgelopen doordat zondag niet alle pakketten konden worden opgehaald bij de kantoren. Daar komt bij dat de pakketbezorger het door de lockdownmaatregelen al drukker heeft dan normaal. PostNL wil de achterstand de komende dagen inhalen. “We geven prioriteit aan het bezorgen van voedsel en farmaceutische producten”, zegt een woordvoerster over de pakketbezorging. Wat betreft de post hebben rouwkaarten en medische post voorrang.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.