Autobrand (foto: Kollinger/pixabay)

Tunnel onder de ArenA voorlopig dicht om veiligheidskwestie

foto: Kollinger/pixabay

De Arenatunnel onder de Amsterdam Johan Cruijff ArenA gaat vanaf donderdagavond voor onbepaalde tijd dicht. De vluchttijd voor weggebruikers bij een eventuele voertuigbrand is te lang, zo is gebleken uit recent veiligheidsonderzoek door de gemeente Amsterdam.

In de komende maanden wordt gekeken of de veiligheid kan worden verbeterd zodat de Arenatunnel weer veilig open kan in afwachting van de renovatie. Wanneer die zal plaatsvinden is nog niet bekend. De operatie zou komend jaar beginnen, maar is onlangs uitgesteld omdat er in de gemeentelijke begroting geen financiële ruimte voor is.

Alternatieven

De gemeente bekijkt de komende tijd naar mogelijke andere maatregelen, die ervoor zorgen dat de Arenatunnel wel aan de wettelijke eisen kan voldoen. Mochten die worden gevonden, zou de tunnel onder voorwaarden alweer voor de renovatie open kunnen. De gemeente verwacht de resultaten van dit onderzoek in het voorjaar van 2022.

De Arenatunnel, die de onderdoorgang van de Burgemeester Stramanweg onder het stadion is, blijft wel open voor nood- en hulpdiensten, maar het overige verkeer moet allemaal een andere route nemen. De gemeente verwacht daardoor dat het op de omliggende wegen drukker wordt, maar denkt dat Zuidoost gewoon goed bereikbaar blijft. Verder blijft parkeergarage P1, die onder het Arenacomplex ligt, open.

Bron: IJ/ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.