Rechter, rechtbank en uitspraak (Bron: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Man die politieagent bij Nuenen doodreed, zat op telefoon

Hand about to bang gavel on sounding block in the court room

De automobilist die op 24 oktober vorig jaar op de N270 bij het Brabantse Nuenen een politieagent doodreed, was op dat moment WhatsApp-berichten aan het versturen. Hij gebruikte ook andere apps op zijn telefoon. Dat stelt het Openbaar Ministerie woensdagmiddag in de rechtbank van Den Bosch, waar de 37-jarige man uit Helmond terechtstaat.

Uit onderzoek en een reconstructie van het ongeval blijkt dat de verdachte ongeveer tachtig kilometer per uur reed en geen snelheid minderde toen hij de stilstaande politieauto met zwaailichten op de rechterrijstrook naderde.

Snelheid

Politieagent Jeroen Leuwerink (28) uit Asten en zijn collega hadden hun auto daar iets voor 23.00 uur stilgezet om een gewonde das van de weg te halen. Met onverminderde snelheid reed de verdachte op de politieauto in en raakte ook Leuwerink, die later aan zijn verwondingen overleed. Zijn 35-jarige collega raakte gewond.

De verdachte was op de terugweg van zijn werk in Eindhoven naar huis in Helmond. Hij had ook via een streamingdienst een vechtsportwedstrijd op zijn telefoon aangezet, maar naar eigen zeggen luisterde hij daar alleen naar. De man wordt vervolgd voor zeer onvoorzichtig en onoplettend rijden.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

1 reactie op “Man die politieagent bij Nuenen doodreed, zat op telefoon”

Martin Kroon|30.12.21|00:05

Als deze dader zoals vele anderen een taakstraf krijgt, wordt het tijd om naar het Malieveld te gaan!
Deze misdaad (dood door schuld eigenlijk met voorwaardelijk opzet) is even ernstig als wanneer iemand stomdronken met te hoge snelheid iemand doodrijdt. ergo: enkel jaren gevangenisstraf is wel het minimum en langere tijd rijbewijs kwijt – ingaande na vrijlating.
En zolang touchscreens tijdens het rijden bediend kunnen worden, gebeurt zoiets ernstigs ook afgedwongen door Tesla en andere merken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.