Scholenkaart maakt OV-reizen gemakkelijker voor groepen basisonderwijs

retEen speciale OV-chipkaart maakt reizen met het openbaar vervoer voor basisscholieren en hun begeleiders in de regio Rotterdam gemakkelijker.

Op de Scholenkaart is geen reistegoed nodig. De scholen krijgen na afloop een rekening.

De Scholenkaart is geldig in alle bussen, trams en metro’s van de RET en de treinen van de NS in de regio Rotterdam. De 330 basisscholen in de stadsregio Rotterdam kunnen de Scholenkaart kosteloos bestellen.

De stadsregio Rotterdam is de eerste regio in Nederland die over een Scholenkaart beschikt.

Voor de zomervakantie vond er een proef plaats waarbij twee basisscholen gebruik maakten van de Scholenkaart. De resultaten van deze test waren positief waarop werd besloten de Scholenkaart in de regio Rotterdam te introduceren voor alle basisscholen en BSO instellingen.

De Scholenkaart is een nieuw product van de RET en maakt gebruik van dezelfde techniek die beschikbaar is op de NS-Business Card om op rekening te kunnen reizen.

Scholen hoeven daarmee het saldo op de kaarten niet meer ‘voor te financieren’ wat eerder voor veel scholen en oudercommissies een probleem was. Scholen betalen het kortingstarief van 34 procent dat geldt voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Scholen ontvangen achteraf een gespecificeerde rekening.

Begin september ontvingen alle 330 basisscholen informatie over Scholenkaart. Inmiddels hebben al zo’n 130 basisscholen de Scholenkaart aangevraagd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.