Onderzoek naar mogelijkheden Google Glass voor ov-reizigers

googleglassKan Google Glass iets betekenen voor mensen met een WMO-indicatie die zijn aangewezen op het openbaar vervoer? OV-maatschappij Hermes onderzoekt samen met het Radboud Universitair Medisch Centrum de mogelijkheden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd binnen het Breng Kenniscentrum. Men wil graag weten of de zelfredzaamheid van gehandicapten kan worden vergroot met behulp van Google Glass.

Daarbij richt men zich vooral op de combinatie van stem-, tekst- en beeldherkenning en augmented realitytoepassingen.

Daarnaast kan de Google bril ook zorgen voor informatie gericht op rolstoelers met behulp van stembediening of navigatie-toepassingen zoals langs welke route een gebouw drempelloos benaderd kan worden.

De camerafunctie in de bril biedt ook de mogelijkheid voor hulp op afstand. Het betekent dat wanneer de drager een lastige situatie tegenkomt hij of zij de hulp van iemand kan inroepen. De assistent kan op afstand meekijken en aanwijzingen geven.

In het verkennende onderzoek, geleid door het Radboud REshape & Innovation Center zijn mensen met een beperking zelf nauw betrokken. Samen met de doelgroepen (slechtzienden, slechthorenden, rolstoelgebruikers en mensen met een verstandelijke beperking) zijn drempels in het openbaar vervoer in kaart gebracht en wordt gekeken naar de mogelijkheden die Google Glass biedt.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.