RET gebruikt OV-chipkaart als kortingskaart

retDe Rotterdamse vervoerder RET gaat de OV-chipkaart gebruiken voor een bonusprogramma. Het is voor het eerste dat de OV-chipkaart daarvoor wordt gebruikt.

OVMiles heet het initiatief van de RET. Samen met 21 partners in de regio Rotterdam, biedt de vervoerder reizigers de mogelijkheid om met de OV-chipkaart gratis te sparen voor kortingen en extra’s.

Het sparen van OVMiles kan zowel met een persoonlijke als met een anonieme OV-chipkaart. Tot nu toe werd de OV-chipkaart niet voor dergelijke toepassingen ingezet, vooral vanwege privacy-aspecten.

De reiziger moet zich wel online aanmelden en OVMiles op de OV-chipkaart bij een van de activatiepunten activeren.

De algemene voorwaarden melden daarover verder dat het externe OV-chipkaartnummer gebruikt om bij Trans Link Systems het interne OV-chipkaartnummer op te vragen. Dit interne OV-chipkaartnummer is nodig om de reisgegevens te koppelen aan OVMiles en de Miles te berekenen die aan het OVMiles-saldo worden toegevoegd.

Daarnaast gebruikt de RET de gegevens ook om aanbiedingen en informatie op persoonlijke voorkeuren af te stemmen.

Na registratie spaart de reiziger automatisch Miles als men reist met het openbaar vervoer en in- en uitcheckt binnen het vervoersgebied van de RET. 1 kilometer met het openbaar vervoer staat gelijk aan 1 Mile. Die kan men onder meer besteden aan een trip met de Spido rondvaartboot, een bezoek aan de dierentuin of een kroket bij Bram Ladage.

Deze week begint de RET een testperiode met duizend reizigers.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.